Het wijkportaal is een interactief medium.

Dat betekent dat de artikelen van de redactie direct bij U op het scherm verschijnen, zodra een artikel op het portaal wordt gepubliceerd.

De redactie heeft de mogelijkheid om een E-mail bericht naar iedere geregstreerde gebruiker te verzenden. Als er dus belangwekkende zaken zijn, kan iedereen door middel van een nieuwsbrief per direct op de hoogte gebracht worden.

Let wel: dit geldt voor elke wijkportaal apart! Dus alleen de geregistreerde gebruikers van een bepaalde wijkportaal krijgen deze nieuwsbrief als mail toegezonden. Wilt U ook de berichten van andere wijken ontvangen, dan dient U uzelf voor elke gewenste wijkportaal te registreren!

Dit is het entreeportaal voor de wijkkranten van Almelo. Vanaf deze ingang kunt U naar de wijkkrant van uw keuze. Dat kunt U op verschillende wijzen doen. Boven deze uitleg ziet U een z.g. module met de naam "Links". Hierin staan de links (=verbinding) naar de daadwerkelijke wijkkrant. Een andere mogelijkheid is via de menuoptie "Wijken" en de daaronder aanwezige wijkpagina bovenin in het scherm op de menubalk. Elke wijk met een wijkkrant (soms ook "wijkportaal" of "website" danwel "wijksite" genoemd) heeft een eigen samenvattingpagina, met daarin een wijklogo. Als U op dat logo klikt komt U ook op de wijksite.

Op de wijksite kunt U uzelf registreren door op de tekst "Registreren" te klikken en dan alle verplichte velden in te vullen. U herkent verplichte velden aan het sterretje erachter *. (Doordat wijkportalen er voor elke wijk anders kunnen uitzien is het lastig uit te leggen waar U de tekst "Registreren" kunt vinden, maar in het algemeen staat het ergens bovenin, net als de tekst: "Inloggen") Nadat U uw gegevens en E-mailadres hebt ingevoerd krijgt U automatisch een mailtje met een registratiebevestiging en een verificatiecode. Door nu op de tekst "Inloggen" te klikken kunt U uzelf aanmelden in het portaal. Bij de eerste aanmelding wordt U eenmalig om de verificatiecode gevraagd. Deze haalt U uit de e-mail die U net hebt ontvangen op het adres dat U daarvoor hebt opgegeven. Als alles goed is gegaan bent U vanaf dit moment een geregistreerde gebruiker van uw wijkkrant!

Let op met uw wachtwoord! Het portaal maakt onderscheid tussen HOOFDLETTERS en kleine letters! "WaChtWoOrd" is dus anders dan "WACHTWOORD" of "wachtwoord". Tevens dient uw wachtwoord uit MINIMAAL 7 karakters te bestaan!

Wij wensen U veel plezier en gemak met onze wijkkrant!

De redactie.

 

 

Almelo verkreeg in 1420 stadsrechten van Egbert van Heeker. Waarschijnlijk al eerder voerden de schepenen van Almelo een zegel met daarop een wapen met drie ruiten. Dit wapen is waarschijnlijk ontleend aan het wapen van de Heren van Almelo, waarvan Egbert van Heeker een afstammeling was.

Het wapen is in de loop der tijden ongewijzigd gebleven. Alleen de gemeente Stad Almelo voerde de ruiten van goud. Na de vorming van de gemeente Almelo werd dit aangepast aan de historische kleuren.

De gemeente voert het wapen niet meer op briefpapier en dergelijke, maar gebruikt een van het wapen afgeleid logo met drie ruiten.

 

Jos Richters

Visual Data Webservices; Contactgegevens: Telefoon 0546 - 454453; Postadres: De Oehoe 29, 7609 MA Almelo; Bankrelatie: ABN - AMRO, 45.35.87.909

                                                                 Webservices


Logo WMB
Het Windmolenbroek
Hebt u interesse in het opzetten van een wiksite? Wilt u meer weten over het opzetten en wat daarvoor allemaal komt kijken? Stel uw vragen aan de hoofdredactie van dit wijksiteportaal!

Welkom op de koepel pagina van de Almelose wijk wijksites!

Van hieruit kunt u direct naar uw eigen wijk website springen. Klik op de wijk van uw keuze onder de menu optie: "WijkSites", of klik op het wijklogo van de aangesloten wijken rechts op deze pagina.