Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5 Slide 6

Welkom bij Betta Splendens, Almelo.

Vanwege de bouwvak zijn wij op 1,8 en 15 augustus gesloten. Wij wensen u een fijne vakantie toe.

A.V. Betta Splendens is een vereniging met veel leden en is al ruim 60 jaar een begrip in Almelo en omgeving. Bij ons treft u veel ervaring op het gebied van aquaria, terraria en vijvers en u kunt bij ons terecht voor informatie. En wij bieden ook hulp en advies bij het inrichten van uw aquarium of bij het aanleggen van een vijver. U kunt het zo gek niet bedenken of wij weten er wel een antwoord op.
Als lid van Betta Splendens ontvangt u naast ons goed verzorgde clubblad ook, “Het Aquarium”, het Bondsblad van de Nederlandse Bond Aqua Terra.
In ons clubgebouw hebben we vissen, planten, voer en technische hulpmiddelen die we voor interessante prijzen verkopen. Daarnaast is er een gezellige ruimte waar u met ervaren leden van gedachten kunt wisselen over onze hobby.
Wij organiseren voor de leden geregeld lezingen over het leven in aquaria, terraria of vijvers. Op gezette tijden gaan we met de leden op excursie naar bedrijven of dierentuinen. Eén keer per jaar houden we een huiskeuring onder leiding van een keurmeester van de N.B.A.T. We hebben u nu zo nieuwsgierig gemaakt dat u geheel vrijblijvend eens langs en binnen wilt komen in ons gezellige clubgebouw.

U bent van harte welkom!

NBAT Nieuws

 • Wordt Bondskeurmeester!
  Gepubliceerd door NBAT- 2018

  Wie durft de uitdaging aan???Logo De commissie Bondskeurmeesters van de NBAT is, in opdracht van het hoofdbestuur, op zoek naar aspirant-keurmeesters.Wij zijn op zoek naar gedreven hobbyisten (M/V) die hun kennis willen vergroten en uitdragen als bondskeurmeester. Wij, de commissie, groeien met de tijd mee en het werd tijd voor een nieuwe aanpak. De kans om als hobbyist uit te groeien tot Bondskeurmeester is dichterbij gekomen, en in zekere zin makkelijker gemaakt, door een veranderde opleiding. De opleiding is nu opgesplitst in modules die U na elkaar kunt volgen. Bent u gespecialiseerd in én van de keuringscategorie‘n en bent u gemotiveerd om ook andere categorieën daaraan toe te voegen?

  Lees meer
 • De huiskeuring
  Gepubliceerd door NBAT- 2018

  De Huis- of verenigingskeuring, veel deelnemers doen hier aan mee om een beter vivarium te krijgen en een aantal deelnemers doen mee om zo hoog mogelijk te eindigen met als doel meedoen aan een Districtskeuring of uiteindelijke de Landelijke keuring. Maar aan een verenigingskeuring doet het overgrote deel van de deelnemers mee om hun vivarium op een hoger niveau te krijgen. Daarom wordt het accent bij deze (huis)keuring gelegd op het geven van adviezen aan de deelnemers. Ook tijdens een eventuele uitslagavond/middag/dag wordt tijdens de presentatie van de gekeurde vivaria, besproken hoe het betreffende vivarium beter zou kunnen worden. De vereniging kan in overleg met de Bondskeurmeester bepalen wat voor soort keuring er uitgevoerd gaat worden. Bijvoorbeeld een advies-keuring, beginners-keuring, een keuring voor gevorderden of een combinatie van de diverse soorten keuringen.

  Lees meer